Svamputställning i Tyresta 5 och 6 september

Lär dig mer om svamp. Att besöka en svamputställning är ett bra sätt att lär sig svampar. Finns det inte finns mycket svamp i skogen kan du ändå passa på att lära dig nya arter. Är du nybörjare siktar du in dig på soppar. Ta gärna med dig din svampbok och slå upp svampen du tittar på. Läs om de olika kännetecknen och se om du kan ¨bestämma¨ svampen med hjälp av boken. Har du ingen svampbok så köp en som är anpassad till svenska förhållanden. En bra bok att börja med är Lilla Svampboken där du kan se vilka förväxlingssvampar som finns för de olika matsvamparna. Använd din svampbok! Skriv i den, exempelvis var du hittat svampen och egna funderingar.

Titta också noga på giftsvamparna. Det är viktigt att känna till de allra giftigaste. Använd din svampbok och slå upp dem. Be om hjälp, vi som är på utställningen är där för att hjälpa dig.

grupp_urskogsstigenVälkomna till Tyresta Nationalpark lördagen de 5 och söndagen den 6 september. Då finns Rut Folke, Ingrid  och Pelle Holmberg på plats. Program